Paket aktiviranja

Izjava o zasebnosti

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uradni list EU, številka L119/1 z dne 04.05.2016).

Ta izjava o zasebnosti se nanaša na zaupnost osebnih podatkov, zbranih v postopku registracije kupcev na spletni strani Platinum-carepack.eu ali v postopku registracije uporabnika, prejemnika obvestil o izdelkih in akcijah na spletni strani Platinum-carepack.eu.

Ta izjava o zasebnosti je sestavni del splošnih pogojev poslovanja Platinum-carepack.eu

Platinum Projekt d.o.o. kot ponudnik storitev internetnih strani Platinum-carepack.eu deluje v skladu  z veljavnimi predpisi z namenom varovanja zasebnosti svojih kupcev in uporabnikov, zlasti Splošne uredbe o varstvu podatkov EU. Ta dokument opisuje, kako vodja obdelave Platinum projekt d.o.o. Zagreb, Nemčićeva 10, Zagreb (v nadaljnjem besedilu Platinum projekt) obdeluje osebne podatke.

Platinum projekt je zavezan k zagotavljanju varstva osebnih podatkov kupcev z zbiranjem le bistvenih, osnovnih podatkov o kupcih/uporabnikih, ki so potrebni za izpolnjevanje naših obveznosti; obveščanje kupcev o tem, kako uporabljati zbrane podatke, redno nudenje kupcem možnosti izbire o uporabi njihovih podatkov, vključno z možnostjo, da se odločijo, ali se njihovo ime odstranili s seznamov, ki se uporabljajo za tržne akcije. Vsi podatki o uporabnikih so varno shranjeni in dostopni samo zaposlenim, ki so jim ti podatki potrebni za izvajanje poslovanja.

Vsi zaposleni v Platinum projektu in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela varstva zasebnosti.

Kupci Platinum-carepack.eu (v nadaljnjem besedilu: kupci) in uporabniki, prejemniki obvestil o izdelkih in akcijah Platinum-carepack.eu (v nadaljnjem besedilu: uporabniki) so pozvani, da preberejo vse navedeno na tej strani, da bi lažje razumeli, katere podatke zbira in obdeluje Platinum projekt, za kakšen namen, na kateri pravni podlagi, s kom in zakaj si jih deli, katere zaščitne ukrepe izvaja in katere so vaše pravice v zvezi z dostopom do osebnih podatkov, popravkov, izbrisa in vaše pravice do pritožbe.

Platinum projekt ščiti zasebnost uporabnika storitev na način, da pri realizaciji zahtevanih storitev in nudenjem obvestil skupaj z našimi storitvami uporabljamo izključno podatke, za katere se uporabnik strinja, da jih bo dal.

Zavezujemo se, da ne bomo prodajali, razkrili ali posredovali osebnih podatkov tretjim osebam. Vsak kupec ali uporabnik, ki ima kakršna koli vprašanja v zvezi z osebnimi podatki, lahko pošlje e-pošto na naslov info@platinum-carepack.eu.

S sprejemanjem te izjave o zasebnosti s klikom na registracijo kupca ali s prijavo na internetni strani Platinum-carepack.eu s strani uporabnika, prejemnika obvestila o izdelkih in akcijah Platinum-carepack.eu, kupec ali uporabnik potrdi, da je prebral, razumel in da se strinja z obdelavo osebnih podatkov kot je navedeno v tej izjavi.

Ob registraciji osebe za kupca na internetni strani Platinum-carepack.eu bo Platinum projekt od bodočega kupca zahteval, da priskrbi določene informacije o sebi (osebne podatke), kot so ime in priimek, e-poštni naslov, telefonska številka in številka mobilnega telefona.

Dajanje osebnih podatkov je odločitev kupca ali uporabnika. Če kupec ali uporabnik ne zagotovi zahtevanih obveznih informacij za določeno aktivnost, ki jih zahteva, mu ne bo dovoljena vključitev v tako aktivnost, ker brez takšnih podatkov aktivnost ne bo tehnično izvedljiva.

Platinum-carepack.eu zbira in obdeluje osebne podatke kupca na internetni strani Platinum-carepack.eu z namenom zagotavljanja zanesljivega preverjanja avtentičnosti kupcev, ki dostopajo do internetne strani Platinum-carepack.eu, realizacije pogodb o nakupu blaga ali storitev, dostave blaga kupcu, komunikacije s kupcem, možnih pravnih postopkov v zvezi z realizacijo pogodbe, in delno uporabljamo avtomatizirane procese obdelave, da bi postopke nenehno izboljševali v interesu kupcev, da bi ponudba kupcu postala bolj individualizirana in da bi ponudbo naših izdelkov in storitev čim bolj prilagodili navadam in potrebam kupcev.

Platinum-carepack.eu zbira in obdeluje osebne podatke uporabnika, prejemnika obvesti o izdelkih in akcijah z namenom pošiljanja obvestil, vabila za sodelovanje v nagradnih natečajih po e-pošti, socialnih omrežjih ali drugih komunikacijskih kanalih, v katere ste se predhodno prijavili, in morebitnih pravnih postopkih v zvezi z realizacijo pogodbe.

Ne zbiramo podatkov o otrocih. Če menimo, da so nam takšni podatki posredovani brez soglasja staršev ali skrbnikov otrok, mlajših od 16 let, jih bomo nemudoma odstranili. Mladoletniki mlajši od 16 let ne smejo uporabljati internetne strani Platinum-carepack.eu. Noben del internetne strani Platinum-carepack.eu ni zasnovan tako, da bi pritegnil kogarkoli, ki je mlajši od 16 let.

Z vnosom svojih osebnih podatkov in potrditvijo (klikom) o sprejetju splošnih pogojev poslovanja in te izjave o zasebnosti kupec sklene pogodbeno razmerje, ki je osnova za nakup izdelkov in storitev po izbiri kupca na internetni strani Platinum-carepack.eu in ki je vsebovano v splošnih pogojih poslovanja, zato je obdelava teh osebnih podatkov zakonita, ker se na zahtevo kupca izvajajo dejavnosti za realizacijo nakupa izdelkov in storitev po naročilu kupca.

Uporabnik, ki se prijavi za prejemanje obvestil o izdelkih in akcijah, tako da vnese svoje podatke na internetni strani Platinum-carepack.eu in dvojno potrdi pravilnost poštnega naslova, daje soglasje za obdelavo svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli odpove soglasje z obvestilom na elektronski naslov uradne osebe za varstvo osebnih podatkov info@platinum-carepack.eu.

Platinum-carepack.eu ne bo delil osebnih podatkov kupca ali uporabnika z drugimi strankami, razen v naslednjih primerih:

Platinum-carepack.eu bo, ko bo to zahtevala realizacija pogodbe za nakup izdelka ali storitve po naročilu kupca, delil osebne podatke kupca s:

  1. Ponudnikom storitev distribucije blaga, s katerimi ima pogodbo za nedoločen čas in v ta namen izpolnjevanje naročil, dostave paketov, pošiljanje redne pošte in elektronske pošte. Ponudnik distribucijskih storitev lahko od kupca zahteva, da pregleda njegovo osebno izkaznico pri dostavi paketa ob osebnem prevzemu blaga, vse za namen realizacije storitve dostave paketa in evidence o tem, kdo je prevzel paket. Če kupec ne želi dati teh podatkov, mu paket ne bo izročen.
  2. Ponudnikom storitev pooblaščenega servisa v primeru, da kupec vloži pritožbo, reklamira izdelek in je potreben pregled izdelka ali zahteva storitev servisiranja kupljenega izdelka in vse za namen realizacije storitve popravila, servisiranja ali pregleda izdelka s strani pooblaščenega servisa. 

Obdobje, v katerem bodo shranjeni osebni podatki

Platinum projekt shranjuje osebne podatke registriranih kupcev internetne strani Platinum-carepack.eu za obdobje, dokler ni dosežen namen obdelave. Platinum projekt shranjuje osebne podatke registriranih uporabnikov, prejemnikov obvestil o izdelkih in akcijah za obdobje, dokler ni dosežen namen obdelave, in sicer je to obdobje do trenutka, dokler je aktivna registracija izdelka ali storitve. 

Dostop in popravljanje osebnih podatkov

Kupec in uporabnik lahko od Platinum-carepack.eu zahtevata in prejmeta popolne podatke o shranjenih osebnih podatkih ter jih popravita tako, da pošljeta e-pošto na elektronski naslov uradne osebe za varstvo osebnih podatkov: info@platinum-carepack.eu

Brisanje osebnih podatkov (pravica do pozabljanja)

Kupec in uporabnik imata pravico kadarkoli zahtevati brisanje osebnih podatkov (pravica do pozabljanja). Kupec lahko to naredi tako, da pošlje zahtevek na poštni naslov uradne osebe za varstvo osebnih podatkov info@platinum-carepack.eu, podatki pa bodo takoj izbrisani, če je potekla pogodbena storitev. 

Pravica do pritožbe 

Če menite, da imate kljub vsem sprejetim ukrepom glede zasebnosti razlog za pritožbo, se obrnite na poštni naslov uradne osebe za varstvo osebnih podatkov info@platinum-carepack.eu. Seveda imate pravico do prijave nadzornemu organu Agencije za varstvo osebnih podatkov.

Varnostni ukrepi za varstvo osebnih podatkov

Zbrani podatki so v elektronski obliki in so zaščiteni s SSL certifikatom, ki šifrira podatke in tako zagotavlja, da se komunikacija med računalniki kupcev ali uporabnikov in Platinum-carepack.eu izvaja preko varnega protokola. Zaščito podatkov jemlje Platinum-carepack.eu resno in sprejema različne varnostne ukrepe za zaščito osebnih podatkov. Na žalost noben prenos podatkov preko interneta ali katerega koli brezžičnega omrežja ni 100% varen. Posledično, čeprav Platinum-carepack.eu izvaja razumne zaščitne ukrepe za varstvo podatkov, ne more zagotoviti zaščite katere koli informacije, poslane na ali s Platinum-carepack.eu in ni odgovoren za dejanja katere koli tretje osebe, ki prejme takšne informacije. Platinum-carepack.eu se lahko odloči za shranjevanje osebnih podatkov pri ponudnikih storitev znotraj EU in le izjemoma zunaj EU. To bo storjeno le, če za tako državo obstaja odločba Evropske komisije o ustreznosti in če obstaja pogodbena garancija in spoštovanje zavezujočih predpisov o varstvu osebnih podatkov.

Sprememba Izjave o zasebnosti 

To Izjavo o zasebnosti lahko Platinum-carepack.eu kadarkoli spremeni tako, da objavi spremenjeno besedilo Izjave o zasebnosti na internetni strani Platinum-carepack.eu. Zato Platinum-carepack.eu poziva kupce in uporabnike, da občasno pregledajo to Izjavo o zasebnosti, na kateri bodo označene nove spremembe, ki jih v prejšnjem obdobju ni bilo. Če se kupec ali uporabnik ne strinja s to Izjavo o zasebnosti, svetujemo kupcu in uporabniku, da zapustita internetno stran Platinum-carepack.eu ter ne dostopata do nje in je ne uporabljata. Sprememba Izjave o zasebnosti bo začela veljati takoj, ko bo objavljena na internetni strani Platinum-carepack.eu. Nadaljevanje uporabe internetne strani Platinum-carepack.eu s strani kupca in uporabnika po uveljavitvi sprememb pomeni, da kupec in uporabnik potrdita in sprejmeta spremenjeno Izjavo o zasebnosti.

Pravila o ravnanju s "piškotki"

Piškotke in druge tehnologije sledenja lahko uporabljate na internetni strani Platinum-carepack.eu na različne načine, na primer kako bi internetna stran Platinum-carepack.eu delovala za analizo prometa ali tržne namene.

Piškotek (ang. cookie) je podatek majhne velikosti, ki ga spletna stran shrani v računalniku ali mobilni napravi obiskovalca. Piškotek omogoča spletni strani, da si zapomni dejanja obiskovalcev iz prejšnjih obiskov. Večina brskalnikov dovoljuje uporabo piškotkov, vendar jih lahko uporabniki kadarkoli izbrišejo ali pa določijo prepoved shranjevanja v brskalniku. Najpogostejši razlogi za uporabo piškotkov so: identifikacija obiskovalcev, spomin na določene uporabniške nastavitve, pomoč pri vnosu podatkov, ki so bili že vneseni med prejšnjimi obiski, zbiranje podatkov za analize in promocijske kampanje.

Piškotke lahko razvrstimo kot:

Začasni piškotki (ang. session cookies) so shranjeni v računalniku in se samodejno izbrišejo, ko zaprete spletni brskalnik. Internetni strani omogočajo, da dobi začasne podatke, kot so komentarji ali stanje nakupovalne košarice.

Stalni piškotki (ang. persistent cookies) - ostanejo v vašem spletnem brskalniku tudi po zapiranju in imajo običajno rok poteka. Platinum-carepack.eu uporablja stalne piškotke za lažji dostop registriranim uporabnikom. Shranjujejo podatke, kot sta uporabniško ime in geslo, ki vam omogočata uporabo funkcije »Zapomni si«, ko se prijavljate, tako da vam ni treba vpisovati uporabniškega imena in gesla vsakič, ko obiščete internetno stran Platinum-carepack.eu.

Piškotki prve strani - prihajajo s spletne strani, ki ste jo obiskali in so lahko začasni ali stalni. Spletnim stranem omogočajo shranjevati podatke, ki se uporabljajo, ko uporabnik ponovno obišče spletno stran.

Piškotki tretje strani - obstaja več zunanjih servisov, ki uporabniku shranjujejo omejene piškotke (Facebook, Instagram, Google Analytics in AdWords). Ti piškotki niso postavljeni s strani Platinum-carepack.eu in se najpogosteje uporabljajo kot pomoč pri interpretaciji vedenja uporabnikov in tržnih namenov.

Katere možnosti so vam dostopne?

V nastavitvah iskalnikov, kot so Internet Explorer, Safari, Firefox ali Chrome, lahko določite, katere piškotke želite sprejeti in katere boste zavrnili. Lokacija, na kateri lahko najdete nastavitve, je odvisna od vrste vašega iskalnika. S pomočjo možnosti »pomoč« v iskalniku poiščite nastavitve, ki jih potrebujete.

Če se odločite za možnost, da ne boste sprejeli določenih piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati določenih funkcij na internetni strani Platinum-carepack.eu.